Jókedvet és vidámságot szüreteltek a bálozók

A Nyíregyházi Egyházmegye 2017. október 14-én hagyományos, a keresztény ifjúságot megszólító szüreti mulatságot rendezett közel négyszáz bálozni vágyónak.

Ha ősz, akkor szőlő, ha szüret, akkor bál. Méghozzá görögkatolikus. A Nyíregyházi Egyházmegye rendezvényére, az egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodájának koordinálásával szervezett Szüreti Bálra 2017. október 14-én közel négyszáz vendég érkezett az ország minden részéről a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola ünnepélyesen feldíszített tornatermébe, hogy együtt szórakozzon és bulizzon kortársaival, a zömében középiskolás, keresztény fiatalokkal.

A táncmulatságot megelőzte a Szent Miklós-székesegyházban Polyák Imre szemináriumi spirituális atya által vezetett vecsernye.

A „batyus bulin” lassan indult a pezsgés, de mint tudjuk: jó bornak idő kell, a bálozók is felvették a Szívtiproll zenekar ritmusát, s a ’70-es évek rock and roll nosztalgiájának jegyében meghirdetett partin mindenki jól érezhette magát.

Az éjféli tombola és a legötletesebb jelmez díjazása külön emelte az est fényét. És a Nyíregyházi Egyházmegye ifjúságpasztorációs referensének, Kocsis Dániel atyának köszöntője is, aki Szocska A. Ábel apostoli kormányzó atya helyett (a kormányzó atya hivatalos távolléte miatt) a bált megnyitotta. A házigazda egy kétezer évvel ezelőtti „buliról” beszélt, ahol Jézus Krisztus maga is jelen volt, s a vizet borrá változtatta.

A főszervező elmondta, hogy a bál legfőbb célja az, hogy legyen alkalma a fiataloknak a kulturált, ugyanakkor felhőtlen szórakozásra.

A több éves hagyományra visszatekintő bál első szervezőinek célja az volt, hogy minden évszakban legyen lehetőség gimnazisták, egyetemisták, fiatal felnőttek közti találkozásokra, a közös kikapcsolódásra.

Hasonlóan a fiatal korosztályt szólítja meg az következő hónap két eseménye is: a 2017. október 26-i érettségizők zarándoklata és lelki napja Máriapócson a Hajdúdorogi Főegyházmegye szervezésében, és a 2017. november 18-i ministránstalálkozó, a Miskolci Egyházmegye szervezésében.

A Szüreti Bálon mulatni és táncolni vágyó fiatalok hajnal háromig birtokolhatták a táncparkettet.

A program az EFOP-1.3.5-16-2016-00579 azonosítószámú, a Nyíregyházi Egyházmegye Közösségfejlesztési Programja című pályázatának keretében valósult meg.

Forrás és fotó: Polyákné Tóth Nóra
Nyíregyházi Egyházmegye