Az újfehértói Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola fejlesztése

2019. szeptember 30-án zárult a „Az Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola óvodai feladatellátási helyének fejlesztése” című projekt Újfehértón. A TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00068 azonosítószámú projektet a Széchenyi 2020 program keretében a Magyar Állam és az Európai Unió 68 834 790 Ft támogatásban részesítette.

A beruházás célja a minőségi óvodai ellátáshoz való jobb hozzáférés lehetőségének biztosítása, és a szolgáltatások minőségi fejlesztésének megvalósítása volt Újfehértó területén.

Egy korábbi projekt keretében az Újfehértó város területén jelentkező bölcsődei férőhelyek iránti szükségletek kielégítése, hosszú távon az ellátás fenntartása, működtetése, folyamatos fejlesztése érdekében került megépítésre a 40 gyermek számára férőhelyet biztosító bölcsődeépület.

Ennek az épületnek a tetőterében kapott a későbbiekben helyet az óvoda teljesen önerős beruházás eredményeképpen. Mivel az óvoda az emeleten kapott helyet, és oda csak lépcsőn lehetséges a feljutás, a mozgáskorlátozott gyermekek fogadására alkalmas épület kialakításához lift beépítésére került sor. A játszóudvar kialakítására már az önerős beruházásból nagyon kevés pénz maradt, így itt jelentős fejlesztésre volt szükség. Hasonló volt a helyzet az udvart határoló kerítés, a parkolók és a zöldfelület vonatkozásában is.

A játszókert alapterülete 10m2/gyermek, benne burkolt és füvesített felületekkel. Csoportonként 1 db homokozót (az udvar szélvédett, időszakosan napos, jól megközelíthető helyén), 1 db babaházat, 2 db kerti padot és 1 db kerti asztalt helyeztek el, valamint egyéb játszóudvari játék (mászóka, hinta, rugós játék, mérleghinta) is beépítésre került az esésvédelem biztosítása mellett. A játszóudvaron belül a szabad mozgástér biztosítására nagy összefüggő pázsitfelületet alakítottak ki. A beruházás során egy palánkkal és labdafogó hálóval körülvett műfüves focipálya is kialakításra került, melyet VIACOLOR burkolat szegélyez. A projekt keretén belül főként sportolásra lehetőségeket biztosító udvari és tornaszobai eszközök, játékok, és egyéni fejlesztő szobai eszközök kerültek beszerzésre.

Megszakítás