Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

A Nyíregyházi Egyházmegye, Máriapócs Város és környező településein a bölcsődei ellátás területén jelentkező férőhely szükségletek kielégítése céljából pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-19 kódszámú, „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” tárgyú felhívásra, melyet a Támogató 2020. május 28. napon kelt döntésével támogatásban részesített.

Jelen projekt keretében egy 2 csoportos, 24 férőhelyes bölcsődeépület kialakítása valósul meg, mivel jelenleg nem áll az Egyházmegye rendelkezésére olyan ingatlan, amelyet a gyermekek ellátására tudna hasznosítani.

A projekt megvalósulása egyszerre szolgálja a gyermekek napközbeni ellátásának férőhelyszám növelését és magas színvonalú nevelését, illetve munkahelyteremtést is.

A bölcsődei nevelés célja, hogy a kora gyermekkori intervenció szemléletének széles körű értelmezésével összhangban minden kisgyermekre és családjára kiterjedő prevenciós tevékenységet folytasson. A bölcsődei ellátást nyújtó intézmény, szolgáltató családbarát intézményként, szolgáltatásként hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.

A beruházás során teljes körű akadálymentes épület kerül kialakításra.

  • a kedvezményezett neve: Nyíregyházi Egyházmegye
  • a projekt címe: A Nyíregyházi Egyházmegye gyermekjóléti szolgáltatásának fejlesztése új görögkatolikus bölcsőde létrehozásával Máriapócson
  • a szerződött támogatás összege:427.944.303 Ft
  • a támogatás mértéke: 100 %
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.15.
  • projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00009

Megszakítás