Energiahatékonyság növelése megújuló energiával a fenntartható jövőért a Nyíregyházi Egyházmegye szociális intézményeiben

KEHOP-5.2.13-19-2019-00009 kódszámú, Energiahatékonyság növelése megújuló energiával a fenntartható jövőért a Nyíregyházi Egyházmegye szociális intézményeiben elnevezésű projekt.

A Nyíregyházi Egyházmegye, mint fenntartó a KEHOP-5.2.13. számú Pályázatos épületenergetikai felhívás egyházak számára című Felhívás keretében 2019. október 4-én támogatási kérelmet nyújtott be, amelyet a Támogató 2020.06.02. napon kelt támogató döntés szerint támogatásban részesített.

Jelen projekt keretein belül 4 épület energiahatékonysági fejlesztését kívánjuk megvalósítani környezetbarát megújuló energiaforrás felhasználásával.  A nyírvasvári Szent Simeon és Anna Szeretetotthont 1998 – ban szentelte föl Dr. Keresztes Szilárd püspök úr. 2012. június óta a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásával működött, majd 2019 január 1-től a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásába került.  A Szeretetotthon épületrész épületszerkezeti felújításának, teljes gépészeti rendszer felújítását és megújuló energiaforrás (napelem) ellátását tervezzük. A nyírkarászi Szent Pantaleimon Szeretetotthon 2019-ben került a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásába. A Szeretetotthon az ápolást, gondozást igénylő idősek bentlakásos otthona, mely az ország minden területéről fogad lakókat. Az épületnek egy szintjét érinti a felújítás, teljes gépészeti rendszer felújítását és megújuló energiaforrás (napelem) ellátását tervezzük. A Sója Miklós Szociális Intézmény és Családok Átmeneti Otthona a szociális alapszolgáltatásokon és szakosított ellátáson túl gyermekvédelmi alapszolgátatást is működtetünk. 2016. január 1-jétől az intézmény a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásába került. A Szociális intézet és családok átmeneti otthona épületrész épületszerkezeti felújításának, teljes gépészeti rendszer felújítását és megújuló energiaforrás (napelem) ellátását tervezzük. A máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2016. szeptember 1-től került a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásába. 2001-ben az általános iskolai oktatás mellett alapfokú művészeti képzés is indult, mely 2007. évben megkapta a „Minősített Alapfokú Oktatási Intézmény” címet. 2008 szeptemberétől bevezetésre került a két tanítási nyelvű oktatás. Az iskola tornatermi épületrészének a földszintjét érinti az energetikai fejlesztés.

  • a kedvezményezett neve: Nyíregyházi Egyházmegye
  • a projekt címe: Energiahatékonyság növelése megújuló energiával a fenntartható jövőért a Nyíregyházi Egyházmegye szociális intézményeiben
  • a szerződött támogatás összege: 299 224 650 Ft
  • a támogatás mértéke: 100 %
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.
  • projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.13-19-2019-00009

Megszakítás