Sajtóközlemény

EKCP-KP-1-2021/1-000949

Július 12-én útnak indult 26 gyermek és négy felnőtt, hogy egy kalandokkal teli hittantábor részesei legyenek. A Nyíregyháza- nyírszőlősi Görögkatolikus Parókia ifjúsága ezúttal Pálháza felé vette az irányt.

A hittantáborban résztvevő gyerekek 5 napot töltöttek el a Zemplénben, festői környezetben. A tábori programok összeállítása során fontosnak tartottuk, hogy olyan feladatokat, programokat találjunk ki, amelyekkel a diákok egész személyiségét neveljük és oktathatjuk játékos formában. A táborban résztvevő diákokat több korosztályból kerültek ki, így lehetőség adódott új kapcsolatok, barátságok kialakítására is.
A tábor egyik célja, a gyerekekben már meglévő hit erősítése, ezért olyan gyerekeket választottunk, akiknek élő hitük van, gyakorló katolikusok.

Úgy gondolom, hogy minden táborozó és táboroztató többel szállt le a buszról itthon, mint amivel felszállt az induláskor. Rengeteg barátság köttetett, számtalan kalandban volt részünk, mint például az éjszakai túrák, melyek annyira népszerűek voltak, hogy szinte minden éjszaka útra keltünk; a végtelen mennyiségű édesség, az esti imák, az „angyalkázás”, mikor valaki kisangyalként gondoskodik az aznapi védencéről, a szinte 24 órás kézműveskedés, és még sok más élmény, melyek örökre megmaradnak emlékezetünkben.

Reméljük jövőre is találkozzunk!

A projekt kezdete: 2021. január 1.
A projekt vége: 2021.december 31.

A projekt megvalósítását Magyarország Kormánya 400.000 Ft.-tal támogatta.

Megszakítás