Egyházmegyei közösségi terek kevesebb és tisztább energiával

A Nyíregyházi Egyházmegye a KEHOP-5.2.3-16-2021-00107 kódszámú, „Egyházmegyei közösségi terek kevesebb és tisztább energiával” című és KEHOP-5.2.3-16-2021 00107” elnevezésű projektben 300 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert. Jelen projekt keretein belül, egy Kisvárdai és 3 Baktalórántházi helyszínen, valamint főhelyszínként, a Nyíregyháza, Bujtos u. 34 sz. alatti ingatlanok esetében kerül sor korszerűsítési munkálatok elvégzésére.

A Nyíregyházi Egyházmegye, a KEHOP-5.2.16. számú pályázat épületenergetikai felhívás egyházak számára című Felhívás keretében támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a Támogató pozitív elbírálásban részesített.

A projektben öt helyszínen tervezünk végzünk energetikai felújításokat.

Nyíregyházi Egyházmegye Tanoda Irányító Szervezete 4400 Nyíregyháza Bujtos utca 34. Hrsz. 3077 található.

A Nyíregyházi Egyházmegye korábban pályázati úton működtetett tanodákat, valamint nyitott házakként működtek a cigánypasztoráció keretében olyan szolgáltatások, amelyek a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek iskolai lemorzsolódásának megelőzését szolgálták, a sikeres társadalmi integrációt célozták.

2019-től öt telephelyen 110 gyermek részére nyújtjuk a szolgáltatást, akikkel 40 fő felnőtt foglalkozik –pedagógus, szociális munkás, szociálpedagógus és teológus végzettséggel. A Nyíregyházi Egyházmegye, mint fenntartó létrehozta a Nyíregyházi Egyházmegye Tanoda Irányító Szervezetét, hogy a megyében működő öt tanoda szakmai és gazdálkodási tevékenységét összefogja, koordinálja, eleget tegyen az adatszolgáltatási és jelentési kötelezettségének. Ez a szolgáltató működik a Nyíregyháza, Bujtos u. 34. szám alatti ingatlanban. Az épület épületszerkezeti felújításának, teljes gépészeti rendszer felújítását és megújuló energiaforrás (napelem) ellátását tervezzük.

Az Egyházmegye 2021. január 1. napjától lett fenntartója az alábbi lakásotthonoknak, melyek leromlott műszaki állapotban kerültek működtetésünkbe, így ezek szintén a projekt keretében kerülnek korszerűsítésre.

Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény (székhelye: 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 32.) 9. számú
Lakásotthon – 4561 Baktalórántháza, Köztársaság tér 15/B. – engedélyezett férőhelyszám: 12 fő
Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény (székhelye: 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 32.) 10. számú
Lakásotthon – 4561 Baktalórántháza, Petőfi S. u. 38. – engedélyezett férőhelyszám: 12 fő
Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény (székhelye: 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 32.) 11. számú
Lakásotthon – 4561 Baktalórántháza, Dózsa Gy. u. 2. – engedélyezett férőhelyszám: 12 fő

A Nyíregyházi Egyházmegye 2020. július 1. napjától gondoskodik hajléktalan ellátásról a Szent Miklós Integrált Szolgáltató Központ Hajléktalanok Átmeneti Szállása, 4600 Kisvárda, Vásártér 16. szám alatt, telephelyén 24 engedélyezett férőhelyen.

Az épületek felújításra szorulnak, így külső hőszigetelést kapnak és a nyílászárókat hőszigetelt szerkezetekre cseréljük.

A felújítási munkálatok a gépészeti rendszernél a fűtési rendszert teljes mértékben a villamos rendszert részben érintik. Az elektromos áram fogyasztásának csökkentése érdekében napelemes rendszert építünk ki.

A projektről bővebb információt a https://www.nyirgorkat.hu/palyazat/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Ómajtényi Edit, pályázati irodavezető
e-mail: palyazat@nyirgorkat.hu

Megszakítás