Sajtóközlemény EGYH-KCP-18-P-0170 projekthez

A Nyíregyházi Egyházmegye a hitéleti tevékenysége mellett egyre nagyobb szerepet vállal a köznevelési, közoktatási feladatok ellátásában is. Ezért az elmúlt években több oktatási intézményt vettünk át. Az átvett intézményeknek helyet adó épületek általában jelentősen leromlott állapotúak, szükséges a komplex felújításuk, amelyekhez a Nyíregyházi Egyházmegye nem rendelkezik kellő mértékű saját forrással, ezért szükséges a megvalósításhoz támogatások bevonása.
A Nyíregyházi Egyházmegye az EGYH-KCP-18-P-0170 azonosítószámú projekt esetében, energetikai felújítást valósított meg Nyírlugoson.
A Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvoda 2017. szeptemberétől került a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásába. Az épület energetikai mutatói nem feleltek meg a mai kor elvárásainak, fűtési rendszere elavult. A projekt keretében megvalósult, a minőségi feladatellátáshoz szükséges nevelési feltételek megteremtése. A hőszigetelésnek és a fűtési rendszer korszerűsítésének köszönhetően modern környezetben folyhat az oktató nevelő munka az óvodában.
A felújítási munkáknak köszönhetően megvalósult a homlokzati és lábazati hőszigetelés, tetőtéri nyílászáró csere, aula kupolájának hőszigetelése, térelválasztó és ajtó beépítése. A fűtési rendszer korszerűsítésének keretin belül átalakításra került a fűtési rendszer, új gázkazánt szereltek fel, kicserélték a radiátorokat és átalakításra került a fűtés rendszer. Új égéstermék elvezető kiépítése is megvalósult.

A projekt kezdete: 2018. december 27.
A projekt vége: 2021.május 31.

A projekt megvalósítását Magyarország Kormánya 50.000.000 Ft.-tal támogatta.

Megszakítás