Közösségi tér kialakítása Nyírmeggyesen a Magyar Falu Program keretében

Befejeződött a 4722 Nyírmeggyes, Rákóczi Ferenc utca 1138/1 hrsz. alatt lévő, használaton kívüli régi iskola épületének felújítása, mely során közösségi tér került kialakításra.

A Nyíregyházi Egyházmegye tulajdonában lévő épület a felújítás után a helyi görögkatolikus közösségi rendezvények lebonyolításának helyszíne lett. Az épületbe új biztonságos elektromos hálózat és fogyasztók, lámpatestek kerültek beépítésre. Az épület egész évben történő használatához fűtési rendszer került kialakításra. Az épület belső felületeinek vakolása, festése, illetve a helyiségek új burkolattal történő ellátása megtörtént. Kialakításra került egy gipszkarton függesztett álmennyezet padlás hőszigeteléssel, továbbá a teljes külső nyílászárók cseréje, korszerű hőszigetelt kivitelben. Az épület tetőszerkezetére elhelyezésre került egy 5 kW-os nagyságú napelemes rendszer, mely a fűtési-hűtési és világítási energiaigényt elégíti ki, megújuló energiával. A felújított közösségi házban közösségi tér, iroda, mosdó-wc helyiségek lettek kialakítva 182 nm-en.

A projekt azzal a céllal valósult meg, hogy egy használaton kívüli épületet alkalmassá tegyünk a közösségi élet fenntartására, szervezett programok megtartására. A felújított közösségi térben megvalósítandó tartalmas és színvonalas egyházi programok az egész falu lakosságának lehetőséget adnak a helyi közösség formálására, a helyi identitástudat megfogalmazására és megerősítésére. A projekt hozzájárul a vidéki emberek életminőségének javításához és a vidék fejlesztéséhez, a helyi értékek megőrzésével és ápolásával.

  • a kedvezményezett neve: Nyíregyházi Egyházmegye
  • a pályázat címe: Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás (egyházi)- 2020
  • a projekt címe: A Nyíregyházi Egyházmegye Közösségi tér kialakítása Nyírmeggyesen
  • a szerződött támogatás összege: 22 977 228 Ft
  • a támogatás mértéke: 100 %
  • a projekt befejezési dátuma: 2021.06.16.

A projekt azonosító száma: MFP-EKT/2020 3083704568

Megszakítás