Megszentelték a Szent Miklós-iskola új közösségi terét

2017. november 8-án a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tanulói új közösségi teret vehettek birtokba, hiszen befejeződtek a tetőtér-bépítési munkálatok. A helyiséget Szocska A. Ábel apostoli kormányzó atya Mihály és Gábor főangyalok és a többi égi erők ünnepén szentelte meg.

Készült Magyarország Kormányának támogatásával
Készült Magyarország Kormányának támogatásával

A nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tetőterét 2017 nyarán alakították át, hogy ott könyvtárat, közösségi termet rendezhessenek be a tanulók számára. 2017. november 8-án Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye apostoli kormányzója áldotta meg a legfelső emelet új terét.

A szentelést az ünnepi Szent Liturgia követte a Szent Miklós-székesegyházban, ahol az általános iskolás gyermekek csengő énekhangját Ábel atya prédikációjában az angyalokéhoz hasonlította. Az angyalok ünnepén oly természetesnek tűnt ez a párhuzam. A gyermekekhez szóló szavaiban az Isten jóságáról és szeretetéről beszélt, aki angyalokat küld hozzánk, hogy vigyázzon ránk, legyen velünk. De mi magunk is angyalokká leszünk, ha tudatosítjuk, hogy nekünk, embereknek az a feladatunk, hogy egymásra is vigyázzunk.

Egy egymásra odafigyelő „angyal-játékra” hívta a kis hívőket Ábel atya: mindenki válasszon ki valakit a környezetéből, akinek angyala lehet.

A beruházás az EGYH-KCP-16-P-0116 számú kormánytámogatásból valósult meg.

Ezek a kis angyalkák ma már a kibővült iskolában vigyázhatnak egymásra.

Skip to content