A Nyíregyházi Egyházmegye szociális intézményeinek irányítása környezettudatos körülmények között

Befejeződött a Nyíregyházi Egyházmegye KEHOP-5.2.3-16-2021-00105 kódszámú, „A Nyíregyházi Egyházmegye szociális intézményeinek irányítása környezettudatos körülmények között” elnevezésű projektje, melynek keretein belül a Nyíregyháza, Bujtos u. 32. sz. alatti ingatlan korszerűsítésére került sor. A beruházás több mint 300 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

A Nyíregyházi Egyházmegye a Magyar Államnak mind oktatási, mind pedig szociális területen igyekszik a segítségére lenni, ezen belül egyik kiemelt tevékenysége a gyermekek védelme. Az egyházmegye tulajdonában álló, Nyíregyháza Bujtos u. 32. Hrsz.3078 szám alatti ingatlanban működik a Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény, mely közel 1000 gyermek nevelési-gondozási feladatait látja el. Az intézmény 12 lakásotthonában 130-150 gyermek ellátását 90 dolgozó biztosítja, míg nevelőszülői családban 700 gyermeket helyeztek el, 220 nevelőszülő mellett.

A Nyíregyházi Egyházmegye a Magyar Államnak mind oktatási, mind pedig szociális területen igyekszik a segítségére lenni, ezen belül egyik kiemelt tevékenysége a gyermekek védelme. Az egyházmegye tulajdonában álló, Nyíregyháza Bujtos u. 32. Hrsz.3078 szám alatti ingatlanban működik a Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény, mely közel 1000 gyermek nevelési-gondozási feladatait látja el. Az intézmény 12 lakásotthonában 130-150 gyermek ellátását 90 dolgozó biztosítja, míg nevelőszülői családban 700 gyermeket helyeztek el, 220 nevelőszülő mellett. Az intézményben zajlik a nevelőszülők képzése, továbbképzése, a pszichológia tanácsadás, különféle fejlesztő pedagógiai foglalkozások, a nevelőszülői tanácsadók irodai munkája, valamint a teljes adminisztrációs munka és koordinálás.

Az 1975-ben épült, négyszintes intézményi épület korábban elavult állapotban működött. A projekt keretében az épület épületszerkezeti és teljes gépészeti rendszerét felújították. Az épület külső homlokzata és lábazata polisztirol hőszigetelést kapott, a záró födém és ferdetető felület ásványgyapot hőszigetelést. A homlokzati nyílászárók háromrétegű üvegezéssel ellátott hőszigetelt műanyag szerkezetekre cserélődtek. A hagyományos gázkazánokat kondenzációs gázkazánra váltották, amely biztosította az épület fűtési és használati meleg víz ellátását. Emellett a déli tájolású tetőszerkezetre napelemes rendszert is telepítettek, melynek teljesítménye 30,45 kW, ezzel is csökkentve az épület elektromos fogyasztását.

Támogatás összege: 339 906 001,- Ft
Támogatás intenzitása: 100%
Műszaki átadás-átvétel: 2023. 08. 30.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023. 09. 09.

További információ kérhető:
Kazár Krisztina
pályázati irodavezető
E-mail: palyazat@nyirgorkat.hu

Megszakítás